Deze quesadilla gevuld met een hamburger is een guilty pleasure en real dude food. Ben jij ook zo dol op hamburgers en quesadilla’s? Combineer deze twee dan in dit heerlijke gerecht.
Gebruik hiervoor cordita’s, dit is een klein formaat tortilla. Ik heb de burgers zelf gemaakt, maar je kunt ook van die platte dunne magere beefburgers ervoor gebruiken. In dat geval zou ik de lente-ui en rode peper mengen door de kaas.

 

Op zoek naar superkaasachtige burger-quesadilla’s? Dan ben je hier aan het juiste adres! Goed gekruid rundergehakt, lekker veel kaas en een knapperige, goudbruine buitenkant maken deze quesadilla’s gewoonweg onweerstaanbaar! Ze zullen zeker een favoriet worden bij jou thuis.

 

Als je mij kent, weet je dat ik een grote fan ben van quesadilla’s. Een van de redenen is dat quesadilla’s, net als tosti’s, een manier zijn om meer kaas naar binnen te krijgen, LOL.
Maar serieus, ik geniet regelmatig van quesadilla’s. Ze zijn supergemakkelijk te bereiden, je kunt er zo weinig of zo veel in doen als je wilt en ze smaken altijd geweldig.
Eén ding hebben quesadilla’s allemaal gemeen: kaas (en heel veel). Je moet quesadilla’s met kaas hebben! Vertel me dat je er niet wat van via je scherm wilt pakken (al was het maar, toch?).

 

Wat is de beste kaas voor quesadilla’s?

 

Kies bij het maken van quesadilla’s een lekker smeltende kaas, zoals cheddar, pizzakaas, mozzarella, fontina, provolone, goudse, feta of een combinatie daarvan.

 

Erbij

 

Je kunt zeker op zichzelf van deze quesadilla’s genieten of serveren met:

Tomaten salsa
Guacamole
Koolsla met walnoten en cranberry’s
Mexicaanse maïssalade esquites

 

Ook zo dol op quesadilla’s? Dan heb ik er nog meer voor jullie:

Quesadilla gemaakt van piadina met maïs
Pulled pork quesadilla
Italiaanse quesadilla’s
Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney
Tuna melt rode biet quesadilla
Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella
Zoete aardappel quesadilla’s

 

Tips:

 

Ze verbranden snel. Het is beter om de hitte aan de onderkant te hebben, zodat je een mooie goudbruine kleur krijgt (zonder te verbranden) en de kaas toch smelt.
Draai de quesadilla’s voorzichtig om, zodat de vulling er niet uitloopt. Gebruik twee spatels (of één heel grote) om ze om te draaien.

Je kunt overgebleven quesadilla’s opwarmen in een koekenpan met antiaanbaklaag op de kookplaat op ongeveer middelhoog vuur (dit levert de meest knapperige opwarmresultaten op) totdat de kaas is gesmolten en alles is opgewarmd.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Quesadilla gevuld met een hamburger: