Ik heb toch een lekker en makkelijk te maken gerechtje voor jullie. Deze slawraps met zeevruchten zijn in een mum van tijd klaar en waarschijnlijk ook in een mum van tijd verorberd. Geniet van dit heerlijke gerecht op een warme zomeravond. Of serveer het als voorgerecht voor een dinertje.
Zeevruchten
Voor het gemak heb ik gemengde gekookte zeevruchten gekocht. Deze heb ik vers bij de groothandel gehaald, maar je vindt ze ook in de (grotere) supermarkten. Daar kan je gemengde zeevruchten vers of uit de diepvries vinden. Gekookt voor consumptie en dat is het makkelijke van dit gerecht. Je hoeft de slablaadjes alleen maar te vullen met de zeevruchten en dan af te toppen met een lekkere saus.
Meestal zit er in de verpakking Fruits de Mer een selectie van schaal- en schelpdieren, zoals garnalen, mosselen, kokkels, inktvis en surimi.
Klaar voor direct gebruik in de wraps, maar ook heerlijk om te verwerken in een pasta of een paella.
Ben jij ook zo gek op zeevruchten? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:
Heerlijke zelfgemaakte Paella
Zwarte Fideuà met zeevruchten
Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer
Zwarte pasta met zeevruchten
Mosselsalade met wasabi
Taco’s met krokante mosselen
Mini taco tubs met garnalen
Chowder vissoep
Fideuà
Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus
Orzotto nero met pijlinktvis
Slawraps
Slawraps zijn een mooie koolhydraatarme vervanger van de ‘gewone’ wraps. Lekker vers, knapperig en fris. Je kunt als slawraps verschillende soorten sla gebruiken. Ik heb nu een kropsla genomen, maar little gem sla of ijsbergsla kan ook. Als de blaadjes maar groot genoeg zijn om te vullen, kan je ze gebruiken als wrap.
Saus*
Meestal maak ik de sauzen zelf, maar deze van Ton Hot pepper mayonaise is echt superlekker. En een geweldige combinatie met de zeevruchten. De saus bevat biologische zonnebloemolie, eigeel, chilipeper, mosterdzaad, kurkuma, kruiden en zeezout. Verder geen toevoegingen van smaakstoffen. Een (h)eerlijke saus die behoorlijk pittig is. Een klein lepeltje saus per wrap is voldoende.
Tip:
Als je zeevruchten uit de diepvries koopt hiervoor, haal ze dan de avond ervoor uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.