In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stuk (stok)brood erbij.
Frittata
Als je niet weet wat je moet koken, is frittata altijd een goed idee. Frittata kan je ook heel goed maken met restjes groente, vlees, kip en/of kaas wat je nog in de koelkast hebt liggen. De frittata is een Italiaans eiergerecht, het lijkt op een dikke gevulde omelet.
Het gerecht wordt meestal in Italië gemaakt van de restjes groenten en pasta van de dag ervoor. Het hoofdingrediënt is natuurlijk een ei, daarnaast kan je uien, knoflook, gekookte aardappelen en groenten, tuinkruiden en kaas erin verwerken.
Ben jij ook zo gek op frittata? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor je:
Frittata met oesterzwammen
Caprese frittata
Frittata met groene asperges en geitenkaas
Frittata van snijbiet met gerookte zalm
Frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar
Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout
Mini frittata met asperges en zalm
Mini frittata met doperwten, feta en munt
Pan
Ik heb een gietijzeren pan die in de oven kan. Wellicht heb jij een andere pan die ook in de oven gebruikt kan worden. Zo niet, bak de frittata dan aan in een antiaanbakpan en schuif de frittata dan op een ronde ovenschaal en zet dit dan in de oven.
Verse kruiden
Je kunt ook nog verse kruiden in de frittata verwerken. Het lekkerste is het om een aantal soorten kruiden te gebruiken zoals peterselie, bieslook, basilicum, koriander of dragon. Mocht je maar een soort willen kopen, neem dan peterselie of bieslook.