Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten.
Mosselen
Zodra de mosselen in het seizoen zijn, eten wij ze wel een paar keer. En elke keer op een andere manier. Natuurlijk zijn klassiek gekookte mosselen met sausjes altijd lekker, maar deze mosselen wilde ik combineren in een pastagerecht.
Deze kneiterverse mosselen komen trouwen bij Fish Tales vandaan. Je kunt ze daar online bestellen. Het zijn biologische Zeeuwse mosselen met het MSC-keurmerk die vers aan huis geleverd worden. Direct van de vissers op jouw bordje.
Je kunt de mosselen eventueel ’s morgens als koken en uit hun schelpen halen.
In mijn blog: Hoe maak je mosselen schoon*, lees je alles hierover.
Ben jij ook zo gek op mosselen, dan heb ik nog veel meer lekkere recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
Mosselen met ham, venkel en dragon
Mosselen met cider en crème fraîche
Taco’s met krokante mosselen
Gebakken zalm met mosselen
Mosselen met Italiaanse witte wijn
Udon noedels met miso mosselen
Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)
Mosselen in gele curry kokossaus
Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus
Mosselen met chorizo en tomaatjes
Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank
Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi
Orzo pilav met mosselen en dille
Pasta
Ik heb voor dit gerecht tubetti rigati pasta gebruikt, maar je kunt heel veel soorten pasta zoals bijvoorbeeld macaroni, fusilli, penne of rigatoni nemen hiervoor.
Er bestaan zoveel pastasoorten, alles wat hol en niet te groot is kan je gebruiken. Als je een pasta salade ervan wilt maken, zou ik geen spaghetti gebruiken.
Je kunt de pasta al van te voren koken als je er een salade van wilt maken.
Tips:
Ik heb bosknoflook gebruikt in deze pasta. Dit is jong geoogste knoflook. Als je dit niet kunt vinden gebruik dan 1 teentje geraspte knoflook en wat bosui door het gerecht.
In plaats van peperoncino (gedroogd pepertje) kan je ook chilivlokken nemen.
Serveer de pasta salade niet rechtstreeks uit de koelkast, maar laat het op kamertemperatuur komen.