Ik heb het lekkerste recept voor pastasalade om vandaag met jullie te delen! Nu houd ik van een goede pastasalade. Dat heb ik altijd gedaan en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Het recept dat ik vandaag met jullie deel, staat in mijn top 5 van favoriete pastasalades ooit en deel ik het met jullie. Wie houdt er niet van een salade, zeker tijdens de zomermaanden! Maar deze pastasalade met aubergine en sucuk kan je ook lauwwarm of warm serveren zodat je deze heerlijke pastasalade het hele jaar door kunt eten.
In dit recept vormt de sucuk met de aubergine en pasta een overheerlijke combinatie! Een eenvoudig te maken recept voor saladeliefhebbers. De worst erin is de zeer welkome twist!
Pastasalade
Dit is een pastasalade, maar het is niet het soort mayonaise-achtige salade dat je op saladebars aantreft. Om de zachte vlezigheid van de aubergine naar voren te brengen, bak je de blokjes ervan tot ze lekker gekaramelliseerd zijn. Maak vervolgens de groenten en pasta in de kruidige olie, die rijk is aan koriander.
Deze Midden-Oosterse pastasalade combineert de smaken van Turkse worst, geroosterde aubergine, ingelegde citroen, specerijen, verse kruiden, olijfolie en pasta voor een stevige en heerlijke pastasalade waar je een maaltijd van kunt maken!
Deze combinatie van smaken de aubergine en worst maakt mijn smaakpapillen meteen blij. Het is gek hoe zoiets eenvoudigs zo lekker kan smaken.
Pasta
Ik heb nu een langwerpige (casarecce) pasta gebruikt, omdat ik die nog in huis had. Maar je kunt ook een ander pastasoort gebruiken zoals bijvoorbeeld penne, fusilli, rigatoni, macaroni, etc. Wat jij maar in huis hebt of lekker vindt.
Sucuk*
Deze Turkse pittige, halfdroge runderworst is inmiddels verkrijgbaar bij de grotere Nederlandse supermarkten. Sucuk (spreek uit als su-tjuk) is de meest gegeten worst in Turkije en omstreken. In Turkse supermarkten vind je heel veel verschillende soorten sucuk.
De worst is op smaak gebracht met zout, peper, komijn, cayennepeper, sumak en knoflook.
Tips:
Ingelegde citroen** vind je in Turkse supermarkten of in de AH.
Als je niet van koriander houdt, vervang het dan door peterselie.
Om het recept vegetarisch te maken, kan je de worst laten vervallen en alleen met de blokjes fetakaas serveren.
Serveer op kamertemperatuur. Je kunt dit ook een paar dagen in de koelkast bewaren voordat je het gebruikt. Ik zweer dat het nog lekkerder smaakt de tweede dag nadat de smaken de tijd hebben gehad om elkaar een beetje te leren kennen!
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.