Elk jaar zaai ik te veel Oost-Indische kers. Ik gebruik de bloemen en blaadjes vaak om mijn salades op te fleuren, maar ja aan het eind van het seizoen staan er nog heel veel bloemetjes. Zonde om er niets mee te doen. En zo kwam ik op deze Oost-Indische kers kruidenboter. Ik vries de helft van de kruidenboter in, zodat ik met de Kerst bijvoorbeeld nog deze leuke gekleurde boter kan gebruiken.
Ik ben dol op eetbare bloemen. Ze brengen zoveel kleur en eigenzinnigheid naar de tafel. Ik hou ervan om ze over een goede salade te strooien en dit jaar heb ik zelfs lavendel gebruikt om er een siroop van te maken. Meestal plant Oost-Indische kerszaadjes in de rand van de tuin.
Oost-Indische kers
Oost-Indische kers zijn een van de mooiste eetbare bloemen om te planten. Deze ouderwetse eetbare plant is makkelijk te kweken. En ze zullen met wilde overgave groeien als je ze de kans geeft. De blaadjes zijn prima te gebruiken om pesto van te maken. Maar voor de Oost-Indische kersboter gebruik je de bloemen en het blad.
Deze ideeën zijn geen recepten, maar gewoon geweldige manieren om de levensduur van het Oost-Indische kersseizoen te verlengen.
Deze Oost-Indische kersboter is prachtig, het goudgeel van boter bezaaid met feloranje, geel, rood en groen. Je maakt er de meest elegante sandwiches mee, of gesmeerd op brood met daarop dunne plakjes komkommer. Een plakje van deze boter wordt op spectaculaire wijze op een stuk net gekookte witte vis gelegd, waarbij de boter smelt tot een saus waarbij de bloemvlekken de vis versieren. En je vrienden zullen echt van je creativiteit genieten als je tijdens het avondeten stukjes hiervan op een boterbordje naast het brood serveert. Gebruik de beste boter die u zich kunt veroorloven om de heerlijkheid van deze traktatie te maximaliseren.
Hoe smaakt Oost-Indische kers?
Oost-Indische kersbloemen en blaadjes hebben een milde peperige smaak. Sommige mensen zeggen dat de smaak vergelijkbaar is met waterkers. In dit recept voegen ze slechts een lichte peperige smaak toe aan de roomboter. Het smaakt uniek en heerlijk, en het is absoluut prachtig.
Tips:
Hoewel je alleen de Oost-Indische kers kunt gebruiken, kan je nog iets anders toevoegen aan de boter. Zoals bijvoorbeeld een klein beetje basilicum, knoflook of citroenrasp.
Om Oost-Indische kers schoon te maken, dompel je de bloemen en blaadjes voorzichtig in een schaaltje met water en schudt ze uit. Laat op een theedoek of keukenpapier drogen. Gebruik de kleinste, zachtste bladeren.
Hier vind je nog meer heerlijke kruidenboters.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.