Deze pasta met paddenstoelen, burrata en truffel is een hele luxe twist op de Mac and Cheese. Maak deze pasta met paddenstoelen en burrata als je een etentje thuis geeft en iedereen zal ervan smullen. Een heerlijke vegetarische pastaschotel uit de oven, die je kunt aftoppen met echte truffel als je dit wilt.
Pasta*
Pasta al forno heet zo’n gerecht en dit is de overdadige en smeuïge variant erop.
Ik heb voor dit gerecht tubetti rigati pasta gebruikt, maar je kunt heel veel soorten pasta zoals bijvoorbeeld macaroni, fusilli, penne of rigatoni nemen hiervoor.
Er bestaan zoveel pastasoorten, alles wat hol en niet te groot is kan je gebruiken. Als het maar geen spaghetti o.i.d. is.
Kaas
De Parmezaanse kaas geeft heel veel smaak aan het gerecht, die zou ik sowieso nemen. En dan wel de zelf geraspte kaas en niet die geraspte uit de supermarkt. Wel kan je echte geraspte Parmezaanse kaas online bestellen.
Verder zou ik een kaassoort erbij nemen die lekker smelt, zoals een Cheddar, Emmentaler, Gruyère of een Comté kaas.
En dan natuurlijk die heerlijke Italiaanse burrata, die maakt het gerecht extra smeuïg. Deze kaas wordt gemaakt van mozzarella wat gevuld wordt met room. Deze combinatie zorgt ervoor dat de burrata zo super romig is. Als je burrata opensnijdt, loopt de room eruit. Een heerlijke zachte kaas, voor de echte liefhebber. Eet het zo met wat olijfolie, zout en verse kruiden of maak deze Burrata met geroosterde tomaatjes.
Als je deze kaas niet kunt vinden, neem dan een goede mozzarella.
Paddenstoelen**
Koop paddenstoelen of een paddenstoelenmix die jij lekker vindt. Ik zou niet voor de witte champignons gaan, die hebben weinig smaak. Ik heb een mix genomen van shiitake, oesterzwammen en beukenzwammetjes. Neem dus paddenstoelen met veel smaak. Je kunt alles over paddenstoelen lezen in deze blog.
Tips:
De truffeltapenade*** heb ik bij de AH gekocht. Er zit maar een heel klein beetje truffel in, de rest is een mix van paddenstoelen. Maar het geeft de kaassaus wel een lekkere smaak. Als je helemaal decadent wilt doen, kan je natuurlijk echte truffel gebruiken.
Je kunt het gerecht van tevoren helemaal klaarmaken en dan pas in de oven afbakken als je gasten komen.