Dit simpele zalm roerbakgerecht zit boordevol smaak, is lekker knapperig met groenten en noedels. Het is het perfecte snelle en gemakkelijke recept voor een doordeweekse maaltijd. En snelle en gemakkelijke eiwitrijke diners zijn mijn favoriet. Maak deze noedels met zalm en roerbakgroente voor een diner op een date night of voor het bereiden voor één persoon! Eet een portie voor het avondeten en bewaar de rest voor de lunch morgen.
Voor een lichtere optie kan je rijstnoedels gebruiken of je eet alleen de groenten en zalm. Je kunt ook nog broccoli, spinazie, paksoi, sugar snaps, wat kool of paprika toevoegen, de opties zijn echt eindeloos.
Dit eenvoudige gerecht is gezond, gemakkelijk te maken en volledig aanpasbaar, afhankelijk van wat je op voorraad hebt!
Roerbakken
Hoe ga je roerbakken? Het belangrijkste bij roerbakken oftewel wokken, is dat je alles klaar hebt staan, zodat je snel kan werken.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de zalm in blokjes en meng de ingrediënten voor de saus.
Blancheer de groenten van tevoren.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag met olie en leg de zalmblokjes erin en bak ze gedurende 2-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg ongeveer 1/4 kopje saus toe aan de zalm en laat nog ongeveer een minuutje koken. Schep de zalm eruit en spoel de pan snel schoon.
Voeg de groenten toe aan de pan met de olie.
Als de noedels klaar zijn, meng ze met de groenten en voeg de rest van de saus toe.
Noedels
Ik heb gewone mienestjes gebruikt in dit gerecht. Welke noedels je kiest maakt niet veel uit. Udon, soba, mie, eiernoedels, rijstnoedels, het kan allemaal.
Tips:
Je kunt de zalmfilets ook heel laten en in z’n geheel naast de noedels met groenten serveren.
Als je van dit recept houdt, probeer dan ook eens een van deze recepten:
Soba noedelsoep met tofu
Koreaanse noedels met zwarte bonensaus
Noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen
Kung Pao noedels met garnalen
Vegetarische Lo Mein noedels
Singapore noedels met garnalen