Vandaag hebben we dus een heerlijke salade die het hele jaar door geserveerd kan worden. Deze Mexicaanse salade met gegrilde kip is een knapperige, romige en pittige salade met zelfgemaakte vinaigrette. De gekruide kip wordt gegrild op het fornuis, in de airfryer of oven en vervolgens gemengd met zwarte bonen, tomaten, maïs, cheddar en sla.
Serveer deze salade zo, of stop hem in tacoschelpen voor een heerlijke doordeweekse maaltijd. De Mexicaanse kip is pittig, de salade gezond en superlekker.
Het water loopt me in de mond als ik aan deze salade denk. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten:
Kip: Gebruik kipfilets zonder bot en zonder vel.
Picadillo kruidenmix, dit kan je vervangen door tacokruiden.
Olijfolie: voor rijkdom en fruitige smaak, je kunt het vervangen door een andere plantaardige olie.
Zwarte bonen en maïskorrels: koop voor het gemak dit in blik, afgespoeld en uitgelekt.
Komkommer, tomaatjes, lente-uitjes, rode peper en cheddar kaas geven Mexicaanse smaken aan de salade.
Gemengde sla, romaine sla of ijsbergsla kan je gebruiken.
Koriander: Een vleugje verse koriander zorgt voor een mooie finishing touch. Mocht je niet van koriander houden, vervang dit dan door peterselie of extra lente-ui.
Eieren: Je kunt er eventueel nog gekookte eieren aan toevoegen.
Avocado’s: voor een romige textuur en gezonde vetten.
Limoensap: Vers limoensap voegt een extra niveau van citrussmaak toe.
Scroll naar de receptenkaart voor een gedetailleerde lijst met ingrediënten en hoeveelheden.
Kip bereiden:
Je kunt de kip op een van deze drie manieren bereiden:
Methode 1: In een koekenpan: Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Voeg de gekruide kip toe en kook gedurende 6 minuten.
Draai de kip om en kook nog eens 6-7 minuten, of tot hij een interne temperatuur van 70°C heeft bereikt.
Methode 2: Airfryer: Verwarm de airfryer voor op 180°C. Plaats de kip in een enkele laag in de frituurmand. Bak gedurende 8 minuten. Draai de kip om en bak nog 5-6 minuten, of tot de kip gaar is.
Methode 3: Ovengrill: Plaats de kip op een met aluminium beklede bakplaat. Rooster de eerste kant 8 minuten, draai hem om en kook nog eens 6-8 minuten, of tot de kip een interne temperatuur van 70°C heeft bereikt.
Snijd de kip in hapklare stukjes en voeg toe aan de salade.
Tips:
In plaats van geraspte cheddar kan je ook oude kaas gebruiken.
De overgebleven salade is (zonder de sla) in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 1 dag houdbaar.
Voeg een krokantje toe aan de salade: bedek met verkruimelde tortillachips voor een Mexicaanse salade in restaurantstijl.
Probeer ook eens deze heerlijke Mexicaanse bowl met rijst en kip.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.