Als je eens wilt uitpakken na een diner, maak dan deze zalige kersen cheesecake. Deze no bake cheesecake is zo’n eenvoudig en geweldig dessert. De combinatie van een koekjeskorst met de romige cheesecake-vulling en vervolgens gegarneerd met de kersen maakt dit klassieke dessert onweerstaanbaar.
Deze cheesecake is de perfecte manier om zoveel speciale gelegenheden en feestdagen te vieren, zoals Valentijnsdag en Kerstmis. En omdat hij niet hoeft te worden gebakken, is hij ook geweldig als zomerdessert! De romige vulling en de kersentopping vormen het perfecte dessert voor elk moment van het jaar.

 

No bake cheesecake

 

Deze no bake cheesecake is een klassiek recept waar uw gasten enthousiast over zullen zijn. Elke keer als ik het serveer, word er om het recept gevraagd.
Sinds de eerste keer dat ik dit cheesecake recept maakte, ben ik nooit meer teruggegaan naar de moeilijker te maken versies. Het is een basisproduct in ons huis en zal dat ook bij jou worden. Ik ben dol op dit recept.

 

Mensen denken dat een cheesecake moeilijk te maken is, maar deze versie kan niet eenvoudiger en is onfeilbaar. Slechts een paar eenvoudige ingrediënten, zoals roomkaas en opgeklopte room, vormen de meest ongelooflijke cheesecake laag.
Top het af met heel veel kersen en je hebt is het beste cheesecake dessert!
No bake betekent dat er geen oven aan te pas komt. Ik heb het nu in een langwerpige taartvorm gemaakt, maar je kunt het natuurlijk ook in een kleine (20 centimeter) ronde springvorm maken.

Kersen cheesecake

 

Kersen

 

Ik heb nu Amarena kersen gebruikt als topping. Maar als de kersen in het seizoen zijn, kan je natuurlijk verse kersen gebruiken. Of je neemt een blik kersentaartvulling.
Amarena kersen zijn ontpitte in suikersiroop ingelegde zure kersen. Het is een specialiteit uit Bologna Italië. De kersen krijgen na de inlegperiode een diep donkerrode stevige enigszins knapperige schil en een hele zoete typische smaak. Ik ben er dol op.

 

Meer no bake cheesecakes:

 

Ruby chocolade cheesecake
Frisse citroen cheesecake
Cheesecake met dulce de leche
Mango cheesecake taartje

 

Tips:

 

Je kunt Maria biscuits gebruiken voor de bodem, ik heb Nizza kokos gebruikt in dit recept.

Omdat de kersen zo zoet zijn, heb ik de cheesecake niet zoet gemaakt.

Om je cheesecake in de koelkast te bewaren, bedek je hem veilig met plasticfolie of aluminiumfolie, of bewaar je hem in een luchtdichte verpakking. Dit voorkomt de opname van geuren van ander voedsel in de koelkast. Zorg ervoor dat het op een vlakke ondergrond in de koelkast wordt geplaatst, zodat het zijn vorm behoudt.

Als je de cheesecake op de juiste manier in de koelkast bewaart, is deze 3 tot 4 dagen houdbaar. Voor de beste smaak en textuur is het echter ideaal om het binnen de eerste 2 dagen te consumeren. Hierdoor blijven de smaken fris en behoudt de cheesecake zijn romige en rijke textuur.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kersen cheesecake: