Deze Irish Coffee cheesecake in een glaasje is een makkelijk en lekker toetje. We kennen cheesecakes allemaal wel in de vorm van een taart. Zulke cheesecakes worden vaak als gebak bij een kopje koffie of thee geserveerd, maar een cheesecake smaakt ook heerlijk als dessert. Ik heb de standaard cheesecake dan ook een twist gegeven, door eens een cheesecake in een glaasje te maken. Uiteraard kan je cheesecake in glaasjes ook heel goed serveren als dessert of als lekker hapje bij bijvoorbeeld een high tea. Reden genoeg dus om ze zelf eens te maken. Lees snel verder voor mijn cheesecake in een glaasje recept om erachter te komen hoe je dat kunt doen!
Irish Coffee
Irish Coffee is een populaire drank die koffie, whisky en room combineert. Dit recept voor Irish Coffee cheesecake in een glaasje verenigt alle smaken van het klassieke drankje in een licht en romig dessert.
Deze lichte en romige Ierse mousse is op smaak gebracht met echte Ierse whiskey, net als bij de Irish coffee.
De roomkaas, slagroom en whiskey vormen samen een romige en decadente traktatie. Bovendien voegt een royale hoeveelheid espresso koffiepoeder een uitgesproken koffiesmaak toe. Serveer dit op je volgende etentje en iedereen zal er dol op zijn!
Er is genoeg Ierse whisky om de smaak aan te vullen, maar niet genoeg om je een kick te geven. De echte Ierse whiskey geeft dit dessert de authentieke smaak van Irish coffee.
Er is een optie voor een alcoholvrije versie die net zo lekker smaakt.
Door espressopoeder toe te voegen, krijg je precies de juiste hoeveelheid koffiesmaak zonder dat er te veel vloeistof wordt toegevoegd, waardoor de cheesecake niet kan opstijven.
Desserts in een glaasje
Ben jij ook zo dol op toetjes in een glas? Dan heb ik er nog een paar voor jou:
Mini trifle met advocaatcustard
Saffraan kwark met aardbeien
Cheesecake met karamel in een glas
Kokosmelk panna cotta met rabarber
Kersen met luchtige yoghurt
Mokkamousse met tahinslagroom
Tips:
Ondanks dat de whiskey deze cheesecake een aparte smaak geeft, kan het achterwege gelaten worden voor een alcoholvrij dessert. De smaak zal meer een koffiesmaak zijn, maar nog steeds een geweldig dessert.
De roomkaas moet zacht zijn voordat hij wordt opgeklopt, zodat er geen klontjes ontstaan.
Als je cheesecake te zacht is, kan het zijn dat je de roomkaas geklopt in plaats van erin gespateld hebt. Als de cheesecake na 12 uur in de koelkast nog steeds te zacht is, plaats hem dan een paar uur in de vriezer.
Garneer dit dessert met een paar chocolade koffieboontjes.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Marleen
september 8, 2019 @ 9:10 am
Bij mij is de cheesecake lichtbruin door de mokkakoffie. Hoe kan het dat deze bij jou wit is?
Hanneke de Jonge
september 8, 2019 @ 10:16 am
Hoi Marleen, kan zijn dat door het bewerken van de foto, de cheesecake witter lijkt. Was de smaak wel goed? Mvg, Hanneke
Jesse
december 20, 2022 @ 8:10 pm
Voor hoeveel personen/stuks is dit recept?
Hanneke de Jonge
december 21, 2022 @ 7:52 am
Hoi Jesse, zoals in het recept vermeld is dit nagerecht voor 6 personen.