Een makkelijk en snel te maken Aziatisch gerecht van kipgehaktballetjes met bimi en rijst. De heerlijke hoisinsaus erbij maakt het gerecht helemaal af. Serveer het met gekookte witte rijst of noedels. Binnen een klein half uurtje staat dit smakelijke gerecht op tafel.
Kipgehakt
Misschien wisten jullie het al, maar ik ben gek op kip. Tja wat wil je als je geboren en getogen bent in het kippendorp Barneveld. Alles met kip, vind ik lekker en heb daarom heel veel verschillende kipgerechten op de site staan. En kipgehakt vind ik ook zo’n heerlijk en veelzijdig product. Daar kan je ook alle kanten mee op.
Kipgehakt is vrij nat van zichzelf, daarom maak ik het nooit aan met een ei. Alleen wat kruiden en specerijen erdoor en dan balletjes ervan draaien. Kipgehaktballetjes zijn ook heel snel gaar, daarom is dit een ideaal gerecht om te maken op een doordeweekse dag.
Koop wel naturel kipgehakt en niet het gekruide gehakt.
5-spice
Ik het 5-spice kruidenmix door het gehakt gedaan. Het is een Chinees specerijenmix met een hele specifieke smaak. Je kent het misschien wel van de Pekingeend. De specerijenmix bestaat uit szechuan peper, steranijs, kaneel, kruidnagel en venkelzaad.
Deze 5-spice mix past heel goed bij eend, kip of varkensvlees, maar is ook heerlijk in zoete gerechten.
Je kunt deze kruidenmix in de meeste supermarkten vinden, meestal bij de Aziatische producten. En als je dan toch zo’n potje koopt, dan heb ik nog wel meer recepten voor je waarin je het kunt gebruiken, zoals deze Mini roti met kippendijen Peking style, Chinese mie met shiitake, Pittige Chinese rundvlees stoofpot, Buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus of Surinaamse bami met kip.
Tips: De hoisinsaus vind je ook bij de Aziatische producten in de supermarkt. Deze saus heeft ook de smaken van de 5-spice mix.
Serveer dit gerecht met gekookte witte rijst of noedels. In plaats van bimi (aspergebroccoli) kan je ook peultjes, sugar snaps of paksoi serveren.