Ben jij gek op een mug cake, dan moet je deze pindakaas chocolade mug cake echt eens proberen. Ik heb er al een paar op de site staan, maar deze is echt te lekker. Zeker als je een liefhebber van pindakaas en chocolade bent. In een mum van een tijd gemaakt en daarna smullen maar. Zo wil jij jouw dag toch beginnen?
Mug cake
Een mug cake is een cake die gemaakt wordt in een grote mok (mug) en deze gaat dan in de magnetron. Het is een Amerikaanse trend, die al jaren geleden is overgewaaid naar ons landje. Ze zijn leuk en snel om te maken en het kan bijna niet mislukken. Normaal ben ik niet zo’n magnetron fan, maar voor een mug cake maak ik een uitzondering. Je kunt ze ook maken in de oven, dan duurt het alleen wel een stuk langer.
Je kunt een mug cake zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Het ligt er maar aan welke ingrediënten je gebruikt. En je kunt de cake zo droog of klef maken als jij wilt door hem langer of korter in de magnetron te doen.
Ik eet ze altijd uit de kom of mok, maar je kunt de cake ook storten op een schoteltje. Maar uit een kommetje eten vind ik wel zo makkelijk.
Voor twee kommen, meng ik het beslag altijd in een kom en lepel het dan in de mokken. Maar als je er maar eentje wilt maken, kan je het beslag net zo goed in de mok zelf mengen.
Ik was een beetje te enthousiast met de pindakaas en had er twee eetlepels in gedaan. Dit was iets te veel van het goede en dat zorgde ervoor dat de cake iets te droog was.
Dus de volgende die ik maakte was met een eetlepel pindakaas en dat was lekker.
Tips:
Je kunt het beslag ’s avonds al klaarzetten, dan hoef je ’s morgens de mok alleen nog maar in de magnetron te zetten en je ontbijt is binnen twee minuten klaar.
Nog een andere mug cake proberen? Deze Appeltaart mug cake en Mokka ontbijt mug cake zijn ook ontzettend lekker.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.