Ouderwets gebakken kalfslever met spek en uien is af en toe echt een traktatie. Als je tenminste van lever houdt. Kalfslever met spek en uien is een klassieke combinatie. Het stond lang geleden op de menukaart van het restaurant van mijn ouders en het werd regelmatig besteld.

 

Kalfslever

 

Orgaanvlees wordt steeds minder gegeten en dat is jammer. Je moet er wel een liefhebber van zijn, maar weet wel dat orgaanvlees veel gezonde voedingsstoffen bevat. Ondanks dat het veel cholesterol bevat, heeft dit veel minder effect op het cholesterolgehalte in ons bloed dan bijvoorbeeld verzadigd vet.
Lever bevat heel veel vitamine A, B (complex en B12) en D, eiwitten, mineralen zoals zink en ijzer. Je hoeft slechts weinig lever of levertraan te eten om voldoende van al deze goede stoffen binnen te krijgen.

 

Misschien heb je nog nooit lever gegeten en wil je het eens proberen. Dan kan ik je deze kalfslever met spek en uien heel erg aanbevelen.
Bak de lever niet te ver door, dit is niet lekker. Kalfslever is medium rosé het lekkerst, bak het daarom niet te lang.
Bestel je lever bij een slager en eet het zo vers mogelijk.

 

Gebakken kippenlevertjes met spek en uien zijn ook heerlijk.
Of deze zelfgemaakte Kippenlever paté. Niet moeilijk om te maken en oh zo lekker!

 

Kalfsvlees

 

Het grootste deel van het kalfsvlees (95%) uit Nederland wordt verkocht aan het buitenland. Waarom eten we geen kalfsvlees in Nederland? Nederland is door onze grootschalige melkveehouderij, een van de grootste leveranciers van kalfsvlees. In het buitenland kunnen ze ons kalfsvlees wel waarderen, maar het wordt hier weinig gegeten.
Je zult daarom bij de slagers ook weinig kalfsvlees vinden en dat is jammer. Kalfsvlees is lekker, mager, super mals en het zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine B1, D, eiwitten en ijzer.
En het is duurzaam vlees, omdat het uit Nederland komt.
Eet jij wel eens kalfsvlees? Lees er alles over in mijn blog over Kalfsvlees.

 

 

Recept Gebakken kalfslever met spek en uien: