Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht, echte comfort food voor een koude dag. Ik zag bij diverse foodies pulled oats voorbijkomen en werd natuurlijk nieuwsgierig naar dit product. Gelukkig had mijn super deze liggen bij de vegetarische producten. Het is een polenta met pulled oats en paddenstoelen geworden.
Polenta
Heb jij wel eens polenta gegeten? Wij zijn er gek op en daarom heb ik dit gerecht met polenta bedacht. Polenta is een lekkere en voedzame vervanger voor rijst, aardappelen of pasta. Het komt oorspronkelijk uit Noord-Italië en wordt gemaakt van maïsgriesmeel. Het is dus een soort romige hartige pap gemaakt van griesmeel.
Klinkt misschien niet erg aantrekkelijk, maar toch is het erg lekker. Althans je moet het lekker maken, kook de polenta in een lekkere bouillon en breng het op smaak met specerijen en/of geraspte kaas. Het ziet eruit als aardappelpuree en daarom is het ook een goede vervanger voor aardappelpuree. Het voordeel van polenta is dat het in no-time bereid is.
Je kunt het dus als vervanger van aardappelpuree eten, er een stamppot van maken of de dikke afgekoelde pap in stukken snijden en als bakken en als frieten serveren.
Al met al een veelzijdig ingrediënt.
Probeer ook eens deze Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes of Polenta met garnalen, okra en paprika.
Pulled oats
Alles wat pulled heet, vind ik lekker. Daarom moest ik deze pulled oats ook een keertje proberen natuurlijk. Het is een veganistisch product wat gemaakt is van haver, erwten en tuinbonen. Het zit boordevol met eiwitten (30 gram per 100 gram), wat natuurlijk super goed is voor mij. Je kunt er allerlei soorten voedzame gerechten van maken.
Er zitten geen toevoegingen van conserveringsmiddelen of genetisch gemanipuleerde ingrediënten in. Een plantaardig producten vol eiwitten, mineralen en vezels.
Ik had de naturel gekocht en die is neutraal van smaak. Lees: je moet het wel op smaak brengen. Er is een ook pulled oats tomaat, maar die kon ik niet vinden.
Tips:
Ik heb diverse soorten paddenstoelen* gebruikt zoals beukenzwammetjes, shiitake, oesterzwammen en King boleten.
Het recept van Dukkah** vind je hier. Je kunt hiervoor in de plaats ook gehakte noten gebruiken.