Salades hoeven niet koud of saai te zijn! Deze heerlijke warme en vegetarische salade van mini aubergine en boerenkoolsalade is het perfecte lunch of bijgerecht voor koud weer!
Het begint eindelijk op winter te lijken! Ik ben ik er klaar voor om wat herfst- of wintercomfortvoedsel te omarmen. Een van mijn favoriete salades voor de koudere maanden is een warme boerenkoolsalade, zoals deze salade van geroosterde aubergines.

 

Salades

 

Deze geroosterde auberginesalade is de perfecte, gezellige herfst- en wintersalade. Het wordt lauwwarm geserveerd met Midden-Oosterse smaken zoals de baharat specerijen, saffraan, verse kruiden en de granaatappelmelasse.
Met de boerenkool en aubergines is dit zo geruststellend en perfect voor koelere temperaturen wanneer een koude salade gewoon vreselijk klinkt. Als een salade ooit troostmaaltijd zou zijn, zou dit het zijn.

 

Aubergines

 

Ik vond mini aubergines bij mijn groenteboer en heb deze gebruikt in de salade. Mocht je deze niet kunnen vinden, gebruik dan plakken aubergine en grill die aan beide kanten goudbruin met de specerijen.

Mini aubergine en boerenkoolsalade

 

Boerenkool

 

In de winter vind je in sommige supermarkten zakjes baby boerenkool bij de salades. Zo niet dan kan je een stronk boerenkool kopen en het lichtgroene blad hiervan gebruiken. Koop geen voorgesneden boerenkool in de supermarkt.

 

Maken

 

Je grilt/bakt de aubergines tot ze goudbruin en zacht zijn.
Als je grote boerenkoolbladeren hebt, kan je de boerenkool eventueel masseren met wat olijfolie. Als je het blad een minuutje knijpt in je handen, wordt de boerenkool een stuk zachter en malser om te eten.
Leg de rode uienringen in de granaatappelmelasse en maak de dressing.

 

Tips:

 

Baharat* is een Libanese geurige melange van gemalen specerijen. Je vindt het inde grotere supermarkten of je maakt het zelf.

Deze salade is bijvoorbeeld lekker bij een geroosterde kip of buikspek.

Je kunt er ook een vegetarische maaltijd van maken door er wat geroosterde kikkererwten of tofu aan toe te voegen of te beleggen met een gepocheerd ei.
Ook lekker met gebakken paddenstoelen of geitenkaas erin.

En ik heb nog meer heerlijke herfstboerenkoolsalades voor jullie:

 

Boerenkoolsalade met tahindressing en feta
Salade van boerenkool en pompoen
Boerenkoolsalade met bloedsinaasappel
Salade met koolrabi, groene appel en boerenkool

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mini aubergine en boerenkoolsalade: