Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je niet keiharde asperges hoeft te eten. Of je moet ze zolang grillen in de pan dat ze daardoor wat zachter worden.

Koop wel de Nederlandse asperges en in het seizoen.

 

Burrata is een soort mozzarella maar dan veel romiger. Dit komt omdat er naderhand nog room in het kaasje gespoten wordt. Het romige van dit kaasje is een goddelijke combinatie met de grillsmaak van de asperges. En je maakt het helemaal af met die mooie groene pistachenoten, peterselie en citroenrasp. De gegrilde groene asperges met burrata is dus een perfecte combi!
Als je dit gerecht voor 4 personen wilt maken, neem dan 500 gram asperges en een grote burrata.

 

Burrata

 

Lekker hè die burrata? Nou deze Salade met burrata, Coburger en verse vijgen is ook zo’n goede combi. Probeer dat ook eens.

En zoek nog even verder op de site voor meer heerlijke burrata recepten.